Frica cu aroma de Bucovina

 

Conferinta de tineret: “Frica de Domnul” care a avut loc la Biserica Penticostala Emanuel Suceava si-a atins scopul. Cum i-a fost titlul asa i-a fost si atmosfera: fricaaaaaaaa!

Nu vreau sa intru in detalii pentru ca m-am saturat sa stric imaginea ideala pe care o au unii despre pocaitii bucovineni si sa fiu privit ca un “mic dracusor ce-si baga nasul pe unde nu trebuie.” Ne batem cu pumnul in piept ca suntem cei care au pastrat “dreapta credinta” – adica aia veche – si ignoram, intr un mod dezastruos si regretabil, realitatea zilelor noastre.

Se cerea in pliantul de informare ca tinerii sa vina decent imbracati. Iar pentru ca nu s-a specificat lungimea baticului, organizatorii au pus la poarta bisericii: “responsabili cu lungimea baticului” (termenul imi apartine).  Nu e de mirare ca a doua zi tinerii nu au mai venit la conferinta. Nu-i vom putea tine pe tineri  in biserica daca ii terorizam, daca le inoculam FRICA. Frica de Domnul te intelepteste – este inceputul intelepciunii, dar frica de oameni te indobitoceste – este inceputul prostiei.

Oferta Penielului de a organiza o conferinta regionala la Suceava a fost respinsa brutal: “n-avem nevoie de pletosii de la Peniel; nu avem nevoie de niste bistriteni sa ne invete pe noi cum sa organizam conferinte; face o conferinta singuri…” Si au facut singuri. Fara “pletosi” si fara bistriteni. Si au reusit…sa bage frica in toti.

De ce va spun asta? Pentru ca mi-e frica. Mi-e frica de ziua de azi si mai ales de cea de maine. Fara o strategie clara care sa aiba drept scop castigarea tinerilor si cresterea lor spirituala, ne vom trezi intr-o zi singuri si tremurand de frica.

 

preluat de pe penticostalul.wordpress.com

Reclame
Published in: on octombrie 30, 2008 at 12:49 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://petricamuntean.wordpress.com/2008/10/30/frica-cu-aroma-de-bucovina/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: