Marturia mea personala

 

Binecuvântat să fie Dumnezeu pentru mântuirea făcută prin Isus Cristos în viaţa mea . Ceea ce a făcut El în viaţa mea se datorează doar dragostei Lui,  iar eu nu am nici un merit . Meritul meu era iadul.

Născut la data de 19 mai 1980 , în oraşul Rădăuţi , judeţul Suceava , într-o familie de ortodocşi , cu ceva rădăcini penticonstale , din partea mamei , am avut parte de o creştere creştinească, cu frică de Dumnezeu. Chiar dacă parinţii mei au fost botezaţi după ce s-au căsătorit , cu timpul s-au depărtat de Dumnezeu, asta după ce s-au mutat de la bunica din partea mamei. Ajunşi in Suceava , singuri fără , ieşiţi de sub privirile bunicii , ei au renunţat de a mai merge la biserică. Cu timpul am început să , mergem la biserică , dar la cea ortodoxă . Am avut multe ieşiri cu părinţii pe la mănăstiri .

Începusem să cunosc despre Dumnezeu , din istorisirile părinţilor, de la biserică , de la bunica , dar niciodată nu l-am cunsocut personal , deşi , megeam destul de des la biserică , mai mult de două ori pe an .

Cu timpul în interiorul  meu se contura un gol . Până în ziua când am început să ascult radio Vocea Evangheliei . Deşi programul pe atunci era de doar două ore , pentru mine era mană cerească . Erau momente în familie , duminica, când nu mergea nici unul la biserică , dar aduceam biserica în casă prin acest radio . Două ore eram în faţa radioului şi ascultam cântările şi predicile de la radio, cu toată familia .

Lucram agent imobiliar , când într-o zi a venit la mine un domn care avea un accent foarte cunoscut , ca după câteva zile să aflu că e directorul de la Radio Vocea Evangheliei . Am început să mă împrietenesc cu el . Mergeam destul de des la el la radio , si discutam orice problemă , mă puteam deschide să vorbesc cu el orice . În general vorbeam despre Dumnezeu şi ceea ce a făcut El în viaţa mea. 

Tot în acea perioadă făceam şi facultatea şi încercasem multe din plăcerile lumii acesteia, discoteci , baruri, viaţă de student . Dar golul din interior era tot mai mare.

La revelionul din 2004 , eram împreună cu mai mulţi prietenii , la o petrecere . La ora 12 eu eram cu sticla de şampanie în mână şi beam din ea.

Zilele următoare eram foarte dezamăgit de tot , eram mai gol ca niciodată  şi am decis să vorbesc din nou cu Daniel Grigoriciuc , directorul de la radio RVE . După câteva discuţii avute cu el , mi-a zis că săptămâna următoare urma să fie o săptaână de studiu biblic pe cartea romani , la biserică la el.

Am acceptat invitaţia lui şi toată săptămâna , mai puţin vineri , am fost la acest studiu, care m-a răvăşit complet. Sâmbătă a fost o întâlnire de tineret la această biserică . La finalul mesajului ţinut de păstorul Paul Dan s-a făcut o chemare , la care am răspuns afirmativ . Deşi eram în timpul serviciului când era întâlnirea , după ce am plecat de la biserică , primul coleg care l-am întâlnit l-am evanghelizat .

Cu timpul vedeam că ceva se schimbă în mine. Parcă nu mai eram acelaşi , nu mai aveam acelşi plăceri , aceleaşi dorinţe, chiar îmi era scârbă de unele lucruri care înainte îmi făceau plăcere. Schimbarea asta din mine au văzut-o şi cei din jurul meu şi deşi recunoşteau că m-am schimbat în bine, îmi ziceau că am luat-o pe cărări greşite , că am înnebunit . Deşi am pierdut o mare parte din vechii priteni  , am câştigat pe altă parte , o familie mult mai mare . După 3 luni ,  Dumnezeu a lucrat şi la inima părinţilor mei şi ei s-au întors la Domnul , dar de data asta nu au mai fost constrânşi de nimeni, ci au venit buna lor voinţă .

După aprope 5 ani de când Dumnezeu a schimbat viaţa mea, pot spune că nu regret deloc decizia de a-l fi urmat pe EL .

Momentan sunt membru în biserica Diakonia , unde până să vin la Colegiul Biblic Est-European , am slujit ca şi lider de tineret , în grupul de închinare , casier al bisericii şi chiar în ultimul timp mi s-a încredinţat şi o biserică de casă .

Ce îmi doresc cel mai mult  pe viitor e să nu îl dezamăgesc pe Dumnezeu , şi să mă ţin de şcoala care am început-o .  

Reclame
Publicat on octombrie 23, 2008 at 7:54 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://petricamuntean.wordpress.com/about/marturia-mea-personala/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Domnul sa te binecuvanteze,pe tine si familia ta,numai cu Domnul e minunata viata,desi e greu uneori.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: